Οικονομικοί Απολογισμοί ΕΛΠΙΔΑΣ 2014 και 1997 - 2014

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 26 05 2015 12:03 Αναγνώσεις: 2199

Δράσεις και Στόχοι

Ένας ακόμη οικονομικός απολογισμός, αυτός του 2014, καθώς και απολογισμός δράσεων παραδίδετε στην κρίση μελών και φίλων της ΕΛΠΙΔΑ Σ και πολιτών των Γρεβενών. Σκοπός της επικοινωνίας μας είναι η ενημέρωση όσων μας εμπιστεύονται πόρους, αλλά σίγουρα μας ενδιαφέρει, ως Δ.Σ., και η κρίση όλων για να βελτιώσουμε τις δράσεις μας ώστε οι αποδόσεις μας να αποβούν προς όφελος των συμπολιτών μας που οι αντοχές τους δοκιμάζονται σκληρά. Θέλουμε επίσης να καταθέσουμε την αγωνία μας για το αύριο, καθώς η κρίση δεν άφησε την ΕΛΠΙΔΑ εκτός της επιρροής της.

2014 - Μία χρονιά δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα

Αλλαγές παντού. Στην Εκκλησία, στο Δήμο, στην Αντιπεριφέρεια στο Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ. Και όπως κάθε αλλαγή έτσι και οι παραπάνω κρύβουν αισιοδοξία και ελπίδα για κάτι καλύτερο. Γιατί όσο και να είναι γκρίζα η πραγματικότητα μπορούμε με πολύ προσπάθεια, αγώνα και συνεργασίες να συνεχίσουμε να υπάρχουμε για όσους μας χρειάζονται.

2014 - Σταθμοί για το Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ

  • Νέα Διοίκηση μετά τις αρχαιρεσίες του Ιουνίου. Ανανέωση πάνω από 35% του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των επιτροπών του Συλλόγου. Νέο αίμα σε ηλικία, άρα και σε ιδέες.
  • Σθεναρή διεκδίκηση αξιώσεων για την πλήρωση της θέσης του προκαθήμενου της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, ικανού να επωμισθεί και να ανταποκριθεί στα δύσκολα καθήκοντα του. Ο αγώνας μας, καθώς και πολλών Γρεβενιωτών, δικαιώθηκε.
  • Παρουσίαση Λευκώματος Ιουλίας Δ. Αγοράστη στη πόλη των Γρεβενών και απόδοση τιμής στη συμπατριώτισσα μας την πολλαπλώς δωρήτρια των Γρεβενών. Ανακήρυξη της στο πρώτο επίτιμο μέλος του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ΕΛΠΙΔΑ, σε ανταπόδοση της τιμής που επιφύλαξε η ίδια στο Σύλλογο μας, αλλά και της οικονομικής απολαβής από την πώληση του Λευκώματος Παίζοντας Καλλιτεχνικές καθυστερήσεις πού ήδη απέφεραν έσοδα 4225€.
  • Ουσιαστική Συνεργασία θεσμών και φορέων, για πρώτη φορά, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαβίδ στην διανομή τροφίμων και όχι μόνον την περίοδο του Πάσχα. Συνεργασία που εκτιμούμε θα έχει και συνέχεια.

Σχετικά με τον παρόντα οικονομικό απολογισμό. Η κρίση έκανε αισθητή την παρουσία της στα έσοδα, τα οποία εμφανίζονται μειωμένα κατά 10000€. Αυτό δεν μας εμπόδισε να τολμήσουμε να αποδώσουμε στους ωφελημένους της ΕΛΠΙΔΑΣ όσα είχαμε προγραμματίσει και αυτό λόγω αποθεματικού ταμείου της προηγούμενης χρονιάς.

2015 - Στόχοι Διοικητικού Συμβουλίου για τη Νέα Χρονιά

Να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να έχουμε τα ίδια τουλάχιστον αποτελέσματα που είχαμε έως τώρα. Τα αιτήματα βέβαια για στήριξη είναι περισσότερα, αλλά με τις συνεργασίας που προαναφέραμε, στην προσφορά τροφίμων, στο Σύλλογο μας αναλογούν μικρότερες ποσότητες τροφίμων, γεγονός που θα μας επιτρέψει να διαθέσουμε μεγαλύτερα ποσά στα παιδιά αλλά και στους ασθενείς που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης.

Να πραγματοποιήσουμε περισσότερες εκδηλώσεις ενημέρωσης των πολιτών κυρίως σε θέματα υγείας καθώς και σε εκδηλώσεις που έχουν στόχο να φέρουν πιο κοντά τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΠΙΔΑΣ.

Τέλος να θέσουμε ως κύριο στόχο την εγγραφή νέων μελών γιατί ο αριθμός των ενεργών μελών μειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να μειώνεται και η δυνατότητα ουσιαστικής στήριξης των συνανθρώπων μας που προσδοκούν σε εμάς. Καλούμε λοιπόν όσους έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν το έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ στηρίζοντας έτσι και την ύπαρξη της. Εμείς τουλάχιστον, ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε χρέος να αγωνιστούμε για να δικαιώσουμε όσους μας στηρίζουν και κυρίως τα παιδιά που είναι οι εμπνευστές μας και οι υποστηρικτές μας.