Κοπή πίτας 2013

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή, 03 03 2013 01:09 Αναγνώσεις: 2981

Η κοπή της πίτας 2013 για την Ελπίδα και η «αδελφοποιηση» με τον Ελληνικο Ερυθρο Σταυρο

Κοπή πίτας 2013

Στις ΑΥΛΑΙΣ, με την παρουσία πολλών μελών και κυρίως νέων φίλων πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Στις ΑΥΛΑΙΣ, με την παρουσία πολλών μελών και κυρίως νέων φίλων πραγματοποιήθηκε η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Γρεβενών κ. Φώτης Κοσμάς, η αντιπρόεδρος Κατερίνα Βανιώτη και η υπεύθυνη Τύπου και Μ.Μ.Ε. Βάσω Σπυροπούλου. Η Πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Ευαγγελία Μπόγκια τους ευχαρίστησε θερμά για την τιμή και ευχήθηκε να είναι η σημερινή εκδήλωση αρχή εποικοδομητικής συνεργασίας για καλλίτερα αποτελέσματα στο χώρο της Κοινωνικής Πρόνοιας, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος κ. Κοσμάς στο θερμό χαιρετισμό του προς τους παρευρισκόμενους. Η άτυπη, αλλά ουσιαστική συμφωνία συνεργασίας σφραγίστηκε με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τους δύο προέδρους συγχρόνως, περιστοιχιζόμενους από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους.

Άλλωστε στην ΕΛΠΙΔΑ γνωρίζουν τόσο το μέγεθος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και την απήχηση του Διεθνώς, όσο και την προσφορά του και στον τόπο μας, ιδιαίτερα την περίοδο των σεισμών του 1995-1996,τότε που ‘’γεννήκε’’ η ΕΛΠΙΔΑ. Και καλύτερα από όλα γνωρίζουν και τις δυνατότητες της ΕΛΠΙΔΑΣ σε τοπικό επίπεδο. Και αυτές είναι, ας μου επιτραπεί η λέξη, τεράστιες γιατί ο κύκλος των συνεργασιών πολιτών, φορέων, συλλόγων, επιχειρήσεων και επαγγελματιών συνεχώς διευρύνεται.

ΟΜΙΛΙΑ

Καλώς ήρθατε.

Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας στην κορυφαία εκδήλωση της ΕΛΠΙΔΑΣ, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, που έχει και τη μορφή γενικής συνέλευσης παράλληλα, λόγω της αθρόας συμμετοχής. 2012 - Ένας χρόνος ακόμα που πέρασε στην ιστορία του Συλλόγου μας. Ένας χρόνος ακόμα στα φτερά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ένας χρόνος φορτωμένος με συγκινήσεις και διδάγματα.

Συγκινήσεις γιατί μετά δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια ήρθε έμπρακτα η αναγνώριση του έργου του Συλλόγου μας, από πολλούς, ηθικά και υλικά συγχρόνως.

Και διδάγματα γιατί πήραμε ελπιδοφόρα μηνύματα από πολίτες και κυρίως από παιδία. Μηνύματα που μας δίδαξαν ότι η κοινωνία των Γρεβενών ΜΠΟΡΕΙ. Η κοινωνία των Γρεβενών έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις των πολιτών που λόγω της βαθειάς κρίσης ταλαιπωρούνται γιατί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Και επειδή τα περισσότερα διδάγματα τα πήραμε από τα παιδιά, αφιερώνουμε τη σημερινή εκδήλωση, αλλά και όσες θα ακολουθήσουν μέσα στη χρονιά στη μαθητική κοινότητα της Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης των Γρεβενών.

Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Δίπλα σε αυτά τα παιδιά στέκονται γονείς και δάσκαλοι που τιμούν την ιδιότητα τους και εκτός από τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις διδάσκουν στα παιδιά τους ανθρωπιά και αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο. Αναγνωρίζοντας όλα αυτά, ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ, δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να γίνουμε περισσότερο παραγωγικοί και αποδοτικοί, προς όφελος όσων μας χρειάζονται. Θα σταθούμε δίπλα τους όσο μας το επιτρέψουν οι δυνατότητες μας. Δηλαδή όσο εσείς μας στηρίζετε.

Στη σημερινή επικοινωνία μαζί σας δεν θα κάνουμε τον συνηθισμένο απολογισμό, άλλωστε αυτός θα γίνει σύντομα μέσω των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης. Σήμερα θα αρκεστούμε στο να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους αναγνωρίζοντας το έργο μας, μας στήριξαν ηθικά και υλικά. Και αρχίζουμε πάλι από τα παιδιά.