Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2014

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 05 02 2014 13:21 Αναγνώσεις: 1862

Αυλαίς, 26 Ιανουαρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στις ΑΥΛΑΙΣ η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ΕΛΠΙΔΑ με την παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου. Μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα επαναβεβαιώθηκε η θέση της ΕΛΠΙΔΑΣ που συγκέντρωσε πάλι περισσότερους και νέους φίλους. Οι συμμετέχοντες διασκέδασαν με μουσική συντροφιά και κυνήγι της τύχης, με τα λαχεία που εξασφάλισαν πλούσια δώρα στους τυχερούς. Δώρα που με αγάπη και ευχαρίστηση προσέφεραν 96 καταστηματάρχες τα Πόλης μας και τρείς φίλες της ΕΛΠΙΔΑΣ οι κυρίες Ιουλία Αγοράστη, Άννα Ζαγκανίκα και Μάνια Καψή.

Με πρόσκληση της Προέδρου Ευαγγελίας Μπόγκια την Πίτα έκοψαν οι Εκπαιδευτικοί του 2ο Γυμνασίου Γρεβενών Παναγιώτα Τζιούφα και Κατερίνα Παπαμιχαλάκη, τιμής ένεκεν, ως αναγνώριση της μεγάλης και διαχρονικής προσφοράς τους, τόσο στο Σύλλογο όσο και στην διακίνηση ευγενικών ιδεών μέσω της διδασκαλίας στους μαθητές τους.

Το φλουρί της Πίτας που αντιστοιχούσε σε ένα πανέμορφο μαργαριταρένιο βραχιόλι, προσφορά του Κοσμηματοπωλείου Παρασκευαίδη κέρδισε, για πολλοστή φορά φίλος της ΕΛΠΙΔΑΣ, η κ. Μαρία Στόκα. Η Πρόεδρος της ΕΛΠΙΔΑΣ χαιρέτησε την εκδήλωση εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαρίστησε όσους στήριξαν το έργο του Συλλόγου λέγοντας...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ΕΛΠΙΔΑ σας καλωσορίζει στην κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου, σας ευχαριστεί για την ανταπόκριση σας και εύχεται να είναι το 2014 η χρονιά που θα διώξει την κρίση από τη χώρα μας, για να ανθίσει πάλι το χαμόγελο στα χείλη μας και να αναπτερωθεί η ελπίδα στους νέους μας.

2013 Χρονιά βαθιάς ηθικής και κατ επέκταση, οικονομικής κρίσης, που συνέθλιψε προσδοκίες και όνειρα εκατομμυρίων Ελλήνων της μεσαίας τάξης και βύθισε στην απόγνωση τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

2013 Η καλύτερη χρονιά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ούτε στα καλύτερα όνειρα μας, ως Διοικητικό Συμβούλιο, δεν φανταζόμασταν ότι η κρίση θα εκτινάξει τις διαχρονικές αξίες της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού στα ύψη. Ο καταιγισμός των προσφορών απογείωσε την ΕΛΠΙΔΑ, που ξέφυγε από τα στενά όρια του Συλλόγου και έγινε η ΕΛΠΙΔΑ όλων των Γρεβενιωτών. Αξίζει να ευχαριστήσουμε όσους έφεραν το Σύλλογο μας σε αυτή τη θέση και του έδωσαν τη δυνατότητα να σταθεί δίπλα σε όσους δοκιμάζονται, με επίκεντρο βέβαια τα παιδιά που ταλαιπωρούνται χωρίς να έχουν ίχνος ευθύνης.

Και αρχίζουμε τις ευχαριστίες μας από κάποια άλλα παιδιά στα οποία αφιερώσαμε τη σημερινή μας εκδήλωση. Ευχαριστούμε από καρδιάς τη μαθητική κοινότητα των Γρεβενών, τους Εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών, που στηρίζουν τις επιλογές μας. Ευχαριστούμε τους πολίτες που όλο το χρόνο, πολλοί από το υστέρημα τους, άφηναν τρόφιμα στα καλάθια των Σούπερ Μάρκετ, με αποτέλεσμα να δοθούν 78 δέματα επιπλέον των προγραμματισμένων.

Φέτος επιχειρήσαμε, εκτός των Χριστουγέννων και του Πάσχα και δώσαμε δέματα και το καλοκαίρι σε 40 οικογένειες της πόλης των Γρεβενών, ο συνολικός αριθμός των δεμάτων άγγιξε τα 500 δέματα βάρους άνω των 6.000 κιλών.

Για το επίτευγμα αυτό ευχαριστούμε όλους και κυρίως τους κάτωθι, Υιούς Βασ. Μέντζιου Ο.Ε. για προσφορά 100 κοτόπουλων, 150 πακέτων φρυγανιάς και 100 κουτών πορτοκαλάδας, Αντώνη Κούσκουρα για προσφορά 270 αυγών, Γιώργο Ιωσηφίδη και τον Χαράλαμπο Φουντουκίδη για προσφορά 100 και 50 κιλών φακής αντίστοιχα, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ Α.Ε για προσφορά 50 κιλών τροφίμων, Μακρίδη για προσφορά γλυκών, καθώς και όσους προσέφεραν μέσω τις ΕΛΠΙΔΑΣ 44 μερίδες έτοιμου φαγητού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δεσμευμένο από το καταστατικό του Συλλόγου δεν δέχεται οικονομικές ενισχύσεις από την Πολιτεία και τους φορείς της. Ωστόσο δεν δικαιούται να στερήσει από τους πολίτες που δοκιμάζονται προσφορές σε τρόφιμα, από όπου και αν προέρχονται. Συγχαίρουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Δασταμάνη Γεώργιο για την απόφαση του να στηρίξει τους πολίτες των Γρεβενών, μέσω της ΕΛΠΙΔΑΣ, προσφέροντας 150 δέματα τροφίμων, τις Άγιες ημέρες των Χριστουγέννων. Τον ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη του που τη μεταφράζουμε ως αναγνώριση του έργου του Συλλόγου μας.

Για τον ίδιο λόγο ευχαριστούμε την Ένωση Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τη Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας Γρεβενών γιατί εμπλούτισαν τα 150 δέματα με ισάριθμη ποσότητα ελαιολάδου και καλαμποκέλαιου. Στην ΕΛΠΙΔΑ δεν άφησαν παρά ελάχιστα να προσφέρει. Αύξησε μόνο τον αριθμό των δεμάτων για τα Χριστούγεννα σε 175.

Ευχαριστούμε θερμά για τις χρηματικές χορηγίες τους, Φιλαθλητικό Ομιλο ΠΡΩΤΕΑ για χορηγία 1336€, Θεατρική Ομάδα των Εργατικών Κατοικιών 590€, 2ο Γυμνάσιο Γρεβενών 2201€ και ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς Κατερίνα Παπαμιχαλάκη και Παναγιώτα Τζιούφα, 4ο Δημοτικό Σχολείο 205€ και ιδιαίτερα τον Άλκη Καραμήτρο, ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών 100€, Βασίλη Μπατακόϊα για χορηγία 1000€, Γραφείου Τουρισμού Βασιλείου Κουτσομήτρου 750€, Αλεξάνδρα Νικολάρου-Πρέβεζα 100€, Πιπίνα Διάφα 50€, Μαχαίρα Σούλα 60€, Καλλιόπη Χλίουμη 50€, ΑLFΑ WOOD ΠΙΝΔΟΣ Α.Ε. 200€, Εμπορικό Σύλλογο Γρεβενών 185€, ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 40€. Ευχαριστούμε όσους τίμησαν τους ανθρώπους τους που έφυγαν από τη ζωή μέσα από την ΕΛΠΙΔΑ. Στη μνήμη Μαλαματής Ντούντα κατέθεσαν, η μητέρα της 500€, Ευαγγελίας Φιλιώτη, η κόρη της 100€, Δημητρίου Ρίγγου 1140€, Γιάννη Μπιζιούρα 220€, Απόστολου Παπαποστόλου 260€ και τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. για τη γενναία χορηγία 7000€, ποσό που θα αποτελέσει τη μαγιά που θα πολλαπλασιαστεί και με καινούργιες προσφορές πολιτών και φορέων με αποτέλεσμα να αυξηθεί η δυνατότητα προσφοράς της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ευχαριστούμε από καρδιάς τα μέλη του Συλλόγου μας για τη διαχρονική στήριξη τους και τους φίλους για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας.

Ευχαριστούμε για τις προσφορές χειροποίητων δώρων στα ΒΑΖΑΑΡ τους, Β΄ Γυμνάσιο, ΕΠΑ.Λ, τις κ. Μαρία Παπαζήση, Λένα Δρουδάκη, Άννα Ζαγκανίκα, Κίτσα Εμμανουηλίδου, Ντορίτα Βασιλοπούλου, Ρούλα Ατέση καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τα εύγεστα γλυκίσματα και τη Βασούλα Τζιουβάρα για τα κομψοτεχνήματα της.

Ευχαριστούμε για την καλή τους διάθεση τους 100 δωροθέτες της σημερινής εκδήλωσης και το φίλο Δημήτρη Δρουδάκη με την παρέα του που για μια ακόμη φορά θα μας διασκεδάσουν. Ως Διοικητικό Συμβούλιο σας διαβεβαιώνουμε ότι ικανοποιήσαμε όλα τα αιτήματα για στήριξη των συμπολιτών μας, πάντα στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα δημοσιεύσουμε τους οικονομικούς απολογισμούς του 2014 καθώς και τον 17ετή 1997-2014 για να έχετε σαφή εικόνα των δράσεων μας. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. γιατί κοινωνούν το έργο μας.

2014 Μια νέα χρονιά άρχισε την πορεία της. Άγνωστη η εξέλιξη αυτής της πορείας. Για την ΕΛΠΙΔΑ όμως γνωστή η διαδρομή της δικής της πορείας. Είναι μονόδρομος, με τον πήχη των προσδοκιών, των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται, ψηλά και το χρέος του Διοικητικού Συμβουλίου στις υπηρεσίες της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού. Δηλώνουμε με συναίσθηση ευθύνης ότι με εσάς δίπλα μας δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Γνωρίζουμε καλά τη δύναμη σας, αρκεί να στηρίζετε τις επιλογές μας για να τις μεταφράσουμε σε ουσιαστική συμπαράσταση για όσους τη χρειάζονται. Δεκαεπτά ολόκληρα χρόνια μένουμε πιστοί στις αρχές του καταστατικού μας και στα χρόνια αυτά μάθαμε όλοι καλά τη δύναμη του συναισθήματος της Ελπίδας, που αν και άυλη έννοια έχει τη δύναμη να σηκώνει στα φτερά της κάθε ανθρώπινο πλάσμα που προσδοκά σε αυτήν.

2014 Χρονιά εκλογών για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου. Καλείστε όλα τα μέλη του Συλλόγου να σκεφθείτε την πιθανή υποψηφιότητα σας. Αξίζει τον κόπο. Πρέπει άλλωστε, για να υπάρξει συνέχεια, για να δέσει το παλαιό με το νέο, για καλύτερα αποτελέσματα. Περιμένουμε την έμπρακτη συμμετοχή σας.

Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε από καρδιάς και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.