Η καρδιά της Ελπίδας χτυπάει στις εργατικές κατοικίες των Γρεβενών

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη, 28 05 2013 22:49 Αναγνώσεις: 2269

Μια παράσταση που τα έσοδα της θα θα διατεθούν στο σύλλογο της ΕΛΠΙΔΑΣ

Η καρδιά της Ελπίδας χτυπάει στις εργατικές κατοικίες των Γρεβενών

Με έκπληξη δεχθήκαμε στο Σύλλογο μας πρόσκληση για να παρακολουθήσουμε Θεατρική Παιδική Παράσταση στις 11 Μαΐου 2013, στο Πάρκο των Εργατικών Κατοικιών.

Σενάριο, σκηνοθεσία, διανομή ρόλων, πρόγραμμα, εισιτήρια, περίληψη του έργου, πρόλογος για τους σκοπούς που δινόταν η παράσταση και όλα αυτά από μικρά παιδιά, Δημοτικού Σχολείου παρακαλώ, μόνον ένα κοριτσάκι ήταν της Πρώτης Γυμνασίου.

Τίτλος της Παράστασης Ο ΠΙΟ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ.

Προηγήθηκε οργανωμένο ΒΑΖΖΑΡ με καλόγουστα δωράκια φτιαγμένα με πολύ Αγάπη από παιδιά, για άλλα παιδιά. Υπήρχε και κουτί υπέρ του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών ΕΛΠΙΔΑ.

Ευτυχείς όσοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τα δρώμενα αυτών των Παιδιών γιατί άκουσαν τις παιδικές καρδούλες να χτυπούν δυνατά και να μεταδίδουν τους παλμούς τους στην καρδιά της Ελπίδας, πού τόσο πολύ όλοι έχουμε ανάγκη να την αισθανθούμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Την ΕΛΠΙΔΑ εκπροσώπησε η Μαρία Παπανικολάου συνοδευόμενη από τους εγγονούς της. Προσωπικά δεν μπόρεσα να παραβρεθώ, νοερά όμως ήμουν παρούσα. Καμία σχέση βέβαια αυτά που φανταζόμουν με όσα καταπληκτικά και μεγαλειώδη συνέβησαν εκεί.

Η εκδήλωση απέδωσε στο Σύλλογο μας 120 euro, ρουχαλάκια, παιχνίδια και τρόφιμα για παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Μα πάνω από όλα μας έδωσε μαθήματα υπευθυνότητας, σοβαρότητας και μεγαλείου της παιδικής ψυχής, που και αυτή δυστυχώς πλήττεται από την κρίση που φοβάμαι ότι δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμα της. Όλα αυτά συνοδευόταν από επιστολή που τη δημοσιεύω γιατί δικαιούστε, ως πολίτες της πόλης των Γρεβενών, να γνωρίζετε τις σκέψεις και τις αγωνίες που απασχολούν τα παιδιά μας. Σκέψεις και αγωνίες βέβαια που προσπαθούν να απαλύνουν και να γλυκάνουν οι γονείς που παρακολουθούν από κοντά τα παιδιά τους.

Εμείς, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ και εγώ προσωπικά, για μια ακόμη φορά υποκλινόμαστε στην αθωότητα και το μεγαλείο των Παιδιών και δεσμευόμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να σας εξασφαλίσουμε το αύριο που δικαιούσαστε.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα πολύτιμα, απλόχερα μας δώσατε με την παράσταση σας. Ευχαριστώ έναν προς έναν τους ηθοποιούς Καλλιόπη Χλιούμη, Πολυξένη Τσεπίδου, Ελένη Παπαδημητρίου, Σαραφιανό Χλιούμη, Γεωργία Παπαδημητρίου, Μαρία Τζήμου, Χριστίνα Ράπτη, Κωνσταντίνα Σλίκα, Άννα Σκρουμποδήμου, τους μικρούς ηθοποιούς Γεωργία Κόρακα, Νικόλαο Χλίουμη, Θανάση Δούμα και τις μητέρες Ερμιόνη Τσεπίδου και Ιωάννα Βούτσα.