H EΛΠΙΔΑ απολογείται, ευχαριστεί και αισιοδοξεί

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 20 05 2013 11:48 Αναγνώσεις: 1367

Η EΛΠΙΔΑ πιστή στην κατ’ έτος επικοινωνία με τα μέλη, τους φίλους και τους πολίτες των Γρεβενών, μετά την κατάθεση της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος 2012, δημοσιεύει τόσο τον Οικονομικό Απολογισμό του 2012, όσο και τον Οικονομικό Απολογισμό 1997-2012 προς ενημέρωση όσων της εμπιστεύονται πόρους προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την κρίση, αλλά και προς ενημέρωση των απλών πολιτών που καλό είναι να γνωρίζουν τις δράσεις της ώστε να συμβάλουν στην βελτίωση της παρουσίας της στην Κοινωνία των Γρεβενών.

πρώτη ανάγνωση των αριθμών στο σύνολο του Απολογισμού ήταν, παρά τη βαθιά κρίση, σχεδόν στα επίπεδα του 2011, κατά τι μειωμένος στα έσοδα (-581.78) αυξημένος δε στις ενισχύσεις προς του αποδέκτες (+1439,05). Η πρώτη μας αναφορά σε απολογισμό θετικό οφείλεται στους παραπάνω αριθμούς.

Η δεύτερη όμως ανάγνωση μας τρόμαξε κάπως γιατί διαπιστώσαμε ότι στα έσοδα τόσο οι ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ όσο και οι ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ήταν μειωμένες κατά 1.351,59 και 1.298.5 € αντίστοιχα. Οι δύο παραπάνω λογαριασμοί εξαρτώνται εν πολλοίς από την κινητικότητα και τις δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο τρίτος λογαριασμός του ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ, οι ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ, ήταν αυξημένος κατά 2.088.97 € που οφείλονταν στις γενναίες ενισχύσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της προσφοράς όλων των εσόδων από την πώληση του λευκώματος της μεγάλης φίλης του Συλλόγου Ιουλίας Αγοράστη, και χωρίς αυτές θα ήταν κατά πολύ μειωμένο και το ποσόν των ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ.

Ωστόσο το ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ 2011 επέτρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο να αυξήσει το ποσό των ωφελημένων της ΕΛΠΙΔΑΣ κατά 806.36 € και να ξεκινήσει την νέα χρονιά με αξιόλογο Ταμειακό απόθεμα για να αντιμετωπίσει τις περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, λόγω της κρίσης και της ανεργίας που ιδιαίτερα τον τόπο μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο έχουμε χρέος να ευχαριστήσουμε όσους στήριξαν την ΕΛΠΙΔΑ, έστω και με 1 €, με πρώτα από όλα τα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές των δράσεων του Συλλόγου μας και δεύτερον να προβληματιστούμε και να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για καλλίτερα αποτελέσματα. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι απαραίτητη η παρουσία της ΕΛΠΙΔΑΣ στο χώρο της Αλληλεγγύης και του Εθελοντισμού για να προσπαθήσει, σε συνεργασία με τους άλλους Φορείς που υπηρετούν τις ίδιες με αυτήν αξίες να κρατήσουν τα Γρεβενά σε επίπεδα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα σήμερα, για τη στήριξη των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, στα Γρεβενά γίνεται εδώ και δέκα έξι χρόνια.

Τέλος ζητούμε από τους συμπολίτες μας και από τους απανταχού Γρεβενιώτες να μην ξεχνούν τους λιγότερο τυχερούς.

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε την κρίση στο περιθώριο. Όταν αυτή θα περάσει θα αισθανθούμε την ικανοποίηση της προσφοράς.