Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας 2017 της ΕΛΠΙΔΑΣ

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα, 06 03 2017 19:14 Αναγνώσεις: 2056

Την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, πραγματοποίησε την Κυριακή (5/2), ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ

Εκδήλωση Κοπής Βασιλόπιτας 2017 της ΕΛΠΙΔΑΣ

Από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ» η κοπή Βασιλόπιτας 2017, με την παρουσία 121 μελών και φίλων.

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ευχήθηκε στο Σύλλογο, στα μέλη και στους φίλους τα καλύτερα για την καινούρια χρονιά και προέτρεψε για αγάπη, καλοσύνη και αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Αξίες που η «ΕΛΠΙΔΑ» υπηρετεί στα 20 χρόνια της ζωής της.
Οι εκλεκτοί φίλοι καλλιτέχνες μουσικοί αφιέρωσαν στον Σεβασμιότατο το τραγούδι του Θεοδωράκη «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ» που τραγούδησε μοναδικά ο Χρήστος Παπαδημητρίου.
Ακολούθησε η ομιλία της προέδρου Ευαγγελίας Μπόγκια. Κάνοντας χαλαρό απολογισμό δράσεων και κυρίως ευχαριστώντας όσους στήριξαν την «ΕΛΠΙΔΑ» το 2016 είπε.
Σεβασμιότατε, μέλη και φίλοι του Συλλόγου Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Γρεβενών «ΕΛΠΙΔΑ», ως Διοικητικό Συμβούλιο, σας καλωσορίζουμε και σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας και είσαστε δίπλα μας στην κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου μας, για την κοπή της βασιλόπιτας. Γνωρίζετε ότι η σημερινή εκδήλωση επέχει θέσιν γενικής συνέλευσης και η παρουσία σας μας τιμά και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.
Σεβασμιότατε, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα που είσαστε εδώ για να ευλογήσετε τη βασιλόπιτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ώστε να ξεκινήσει, με την βοήθεια του Θεού, την τρίτη δεκαετία της ζωής της. Η αρχή της προβλέπεται δύσκολη και επίπονη λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, που όχι μόνον δεν υποχωρεί αλλά γιγαντώνεται επικίνδυνα και παρασύρει όλους μας και κυρίως βέβαια τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.
Το μόνο θετικό της κρίσης, απούσας της πολιτείας, είναι ότι οι πολίτες αναλαμβάνουν δράσεις και στηρίζουν δυναμικά και μαζικά όσους έχουν μεγαλύτερα προβλήματα. Στα Γρεβενά ήμασταν έτοιμοι από καιρό. Ο τόπος μικρός και φτωχός, χτυπήθηκε νωρίτερα και από θεομηνίες και αναγκάστηκε να αντιδράσει για να ανταποκριθεί στα δύσκολα. Αυτά γέννησαν την «ΕΛΠΙΔΑ». Μικρό ιστορικό της: 1996-2016. 20 Χρόνια «ΕΛΠΙΔΑΣ». 20 χρόνια Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού, Πολιτισμού. 1996, περίοδος των σεισμών των Γρεβενών που διαπιστώσαμε το έλλειμμα Πολιτείας και πολιτών στον τομέα της Αλληλεγγύης και του εθελοντισμού και δώσαμε στην «ΕΛΠΙΔΑ» νόημα και υπόσταση. Στην πορεία ανακαλύψαμε δυνάμεις που ανέτρεψαν τα δεδομένα. Με αίσθημα ευθύνης υπηρετήσαμε διαχρονικές αξίες και αγωνιστήκαμε για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή διαβίωση των αδύναμων συμπολιτών μας. Διαπιστώσαμε ότι οι προσπάθειές μας προσέφεραν ανάσα και αισιοδοξία σε όσους η τύχη έταξε να σηκώσουν βάρη που δεν ήταν δικά τους.
Εν ολίγοις τολμήσαμε να εκτεθούμε. Δράσαμε σε τομείς που δεν γνωρίζαμε, κολυμπήσαμε σε άγνωστα νερά, μάθαμε από τα λάθη μας. Κοινωνήσαμε ιδέες και αξίες σε ευαίσθητους πολίτες, που δέχτηκαν να στηρίξουν τις δράσεις μας, προς όφελος πάντα όσων προσδοκούσαν στην στήριξη μας. Στηρίξαμε όσους μας το ζήτησαν και όσους από περηφάνια δεν το έκαναν.
Αναγνωριστήκαμε έμπρακτα από τα παιδιά των Γρεβενών που έκριναν το έργο μας άδολα και ανυστερόβουλα. Αυτά μας έδωσαν δύναμη και κουράγιο θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι καταφέραμε. Αυτό άλλωστε λένε οι αριθμοί, 20 χρόνια. 348.000€ σε μετρητά, 60.000€ περίπου σε τρόφιμα και ιματισμό. Εκατοντάδες οι αποδέκτες: Ορφανοί μαθητές, φοιτητές, ασθενείς, άποροι.
Για να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα συνεργαστήκαμε στενά με την Κοινωνική Πρόνοια της Πολιτείας, την Κοινωνική Πρόνοια του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, με Θεσμούς, Φορείς, πολίτες. Κυρίως με πολίτες ενεργούς και ευαίσθητους που δεν νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους. Με πολίτες που έχουν αυτιά και μάτια ανοιχτά και καρδιές ζεστές και έτοιμες να χτυπήσουν πιο γρήγορα.
2016. Δύσκολη χρονιά, φτωχή σε έσοδα, 3.000€ λιγότερα από πέρυσι. Ευτυχώς λόγω αποθεματικού μόνον 1.500€ λιγότερα στους προστατευόμενους της «Ελπίδας». Η κρίση δεν μας άφησε αλώβητους. Μεγάλο το βάρος και εμείς λίγοι. Ο αριθμός των μελών μειώθηκε αισθητά, οι επιχειρήσεις γονάτισαν, ενώ τα αιτήματα για στήριξη πολλαπλασιάστηκαν. Ωστόσο δεν δραπετεύουμε, ούτε κάνουμε πίσω. Όσο θα μας στηρίζετε, θα αγωνιζόμαστε για να μην απογοητεύσουμε όσους προσδοκούν σε εμάς. Όσους δεν έχουν ούτε το ψωμί της ημέρας.
Άφησα τελευταία τη συνεργασία μας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ. Η συνεργασία μας δεδομένη, από την πρώτη στιγμή που είχαμε την τύχη να τον υποδεχθούμε στον τόπο μας. Δύσκολο το έργο του. Ένα στοίχημα που είναι καταδικασμένος να το κερδίσει. Ως «ΕΛΠΙΔΑ» με τις μικρές μας δυνάμεις θα είμαστε δίπλα του. Και πιστεύουμε ότι θα έχει δίπλα του και τους καλόπιστους πολίτες. Ο Θεός να τον προστατεύει και να τον καθοδηγεί.
Όπως κάθε χρόνο ευχαριστούμε όσους για το 2016 στήριξαν την «ΕΛΠΙΔΑ». Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη που τα πιο πολλά παραμένουν από την αρχή μέχρι και σήμερα, στους φίλους του Συλλόγου που στηρίζουν το έργο του και τις εκδηλώσεις του. Δηλαδή όλους εσάς που είσαστε σήμερα εδώ. Τις επιχειρήσεις που διαχρονικά προσφέρουν το περίσσευμά τους για να βοηθήσουν όσους υποφέρουν. Το «ΟΛΑ» έκλεισε το Νοέμβριο 2 χρόνια που γεμίζει το τραπέζι των φτωχών. Τα κοτόπουλα «Τάκης» για τον ίδιο λόγο. Το Γιώργο Μακρίδη από την Κιβωτό που επί χρόνια, δεν ξεχνάει τους άπορους και προσφέρει εκτός των εμπορευμάτων του στην λαϊκή, αγοράζει τρόφιμα και μέσα από την «ΕΛΠΙΔΑ» φθάνουν εκεί που τα χρειάζονται. Ευχαριστούμε τους Στέφανο Λαμπρακάκη, Κυριάκο Κυριάκου, Γκάνη Γρηγόρη και Φαρμάκη Κατερίνα από το φροντιστήριο «ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ» για την ευγενική τους χειρονομία να πάρουν το βάρος που προϋποθέτει η προετοιμασία μαθητών για εισαγωγή στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τρείς οικογένειες και εμείς από την «ΕΛΠΙΔΑ» τους ευγνωμονούμε και τους θαυμάζουμε. Ευχαριστούμε το Β’ Γυμνάσιο, που επί σειρά ετών στηρίζει τον σύλλογο. Ευχαριστούμε θερμά την επιχειρηματία Ευτυχία Λαϊτσου που τα Χριστούγεννα έντυσε με ρούχα της επιλογής μιας κοπέλας, τα καλύτερα δηλαδή, κάτι που κάνει επί σειρά ετών. Για τον ίδιο λόγο ευχαριστούμε το ΤΡΙΚ και την Λουίζα Παπαϊωάννου που ντύνει την βαπτιστικιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ».
Ευχαριστούμε όσους στην μνήμη των δικών τους ανθρώπων κατέθεσαν στην «ΕΛΠΙΔΑ» και είναι οι: Αγοράστη Ιουλία και Βασιλική στην μνήμη Πιπίνας Διάφα 200€ και Αθανασίου Οικονόμου 100€. Βασδάρη Ελένη εις μνήμη του συζύγου της 64,50€. Γεωργούλα Δήμητρα εις μνήμη του γιού της 100€. Βλαμίδου Παναγιώτα εις μνήμη Ιφιγένειας Ψάρια 50€. Γεωργιτσιώτη Λίτσα εις μνήμη Ιφιγένειας Ψάρια και Αποστόλου Μπιζιούρα 45€. Γιώτας Ματθ. Παναγιώτης εις μνήμη Ολυμπίας Μιχέλη και Κωνσταντίνου Βανιώτη 100€. Γούσιος Γιάννης εις μνήμην του πατέρα του 50€. Καραμήτρος Άλκης στην μνήμη της μητέρας του 152€. Κώττα Μιράντα εις μνήμη του συζύγου της 50€. Κούσκουρα Ελένη εις μνήμη των αδελφών της 40€. Μπόγκια Ευαγγελία εις μνήμη Κωνσταντίνου Βανιώτη και Κωνσταντίνου Φάρου 40€. Πάκου Ανατολή εις μνήμη Σουλτάνας Πάκου 50€. Πάκος Γεώργιος εις μνήμη Πάκου Σουλτάνας 20€. Ρίγγος Νικόλαος εις μνήμην του πατέρα του Δημητρίου Ρίγγου 400€. Τσιάτα Ειρήνη στην μνήμη του πατέρα της 50€ και Χατζησάβα Ρούλα εις μνήμη του συζύγου της 100€. Αποφοιτήσαντες 1966 εις μνήμη των συμμαθητών τους 125€.
Ευχαριστούμε όσους κατάθεσαν για τους σκοπούς του Συλλόγου και είναι οι Αγγέλη Σουλτάνα 30€, Αγοράστη Βασιλική και Ιουλία 250€, Αστυνομικοί Α’ Ταξ. Σχολής Αστυφυλάκων Γρεβενών 431€, Άστεγοι-Θεατρική ομάδα Γρεβενών, τα έσοδα παράστασης στην Κοζάνη 400€, Γενημάκης Γιώργος 200€, Γενημάκη Ελένη 50€, Δημιουργώ ομάδα Καλλιτεχνική 100€, Καϊμάκη Μαρία 100€, Καραμήτρου Μαρία 50€, Καραγιάννη Αγγελική 40€, Κουτσομήτρος Βασίλης 325€, Παλάτου Λίλια 400€, Σκαλίδης Πέτρος 200€, Τέγου Ευανθία 30€ και Ανώνυμη 50€.
Ευχαριστούμε για την προσφορά δώρων Bazaar Χριστουγέννων τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλλόγου Μεγάρου, τη Μαρία Παπαζήση, τη Μάνια Καψή, το Θωμά Λιόλιο, τη Λάουρα Λιόλιου, τη Σούλα Γεωργούλα και ιδιαίτερα τη Μαίρη Στεργιάδη για την προσφορά κεντημάτων και πλεκτών.
Ευχαριστούμε για την σημερινή μέρα του εμπόρους των Γρεβενών για την προσφορά πλουσίων δώρων για την Λαχειοφόρο Αγορά της εκδήλωσης μας.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους καλλιτέχνες Χρήστο Παπαδημητρίου, Δρουδάκη Δημήτριο, Μπατιάνη Κώστα, Φίλιο Γεώργιο, Μήτσαλο Σταύριο και Κώττα Στέλιο που για πολλοστή φορά αφιλοκερδώς και με μεγάλη χαρά ήρθαν για να ομορφύνουν με την μουσική τους και τις καλλικέλαδες φωνές τους να μας ταξιδέψουν μακριά από τα προβλήματα.
Τέλος ευχαριστούμε το GREVENAMEDIA.GR που κάλυψε την εκδήλωσή μας.