Η Ελπίδα απολογείται, ευχαριστεί και δεσμεύεται.

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη, 09 04 2014 11:17 Αναγνώσεις: 1769

Με την κατάθεση του Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος 2013 στη Δ.Ο.Υ. Γρεβενών η ΕΛΠΙΔΑ πιστή στην επικοινωνία της με τα μέλη της, τους φίλους και τους πολίτες των Γρεβενών δημοσιεύει τον Οικονομικό Απολογισμό του 2013 καθώς και τον Οικονομικό Απολογισμό της περιόδου 1997-2013 για ενημέρωση όλων όσων ενδιαφέρονται για την πορεία του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ.

Η κριτική όσων ενδιαφέρονται να μελετήσουν τα οικονομικά στοιχεία των Απολογισμών, αλλά και τις δράσεις που διαφαίνονται ανάγλυφα από αυτά, μας είναι απαραίτητη για να βελτιωθούμε και να δραστηριοποιηθούμε περισσότερο ως Διοικητικό Συμβούλιο για να συνεχίσουμε το έργο μας, προς όφελος όσων προσδοκούν σε εμάς.

Σήμερα μάλιστα που είναι απαραίτητη η ενεργή παρουσία της ΕΛΠΙΔΑΣ όσο τουλάχιστον και των άλλων φορέων που υπηρετούν την Αλληλεγγύη και τον Εθελοντισμό και είναι αυτοί που ανέλαβαν να σώσουν την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας απέναντι σε όσους τη θέλουν υποταγμένη και αναξιόπιστη.

Στα οικονομικά στοιχεία που παραθέτουμε οι αριθμοί φαίνονται να ευημερούν, πάντα βέβαια στα μεγέθη του περιβάλλοντος της μικρής και φτωχής μας πόλης. Αυτό βέβαια δεν είναι παρήγορο γιατί ενώ τα έσοδα από τις Συνδρομές και τις Δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μειώνονται λόγο της κρίσης η του υπερβολικού φόβου που μας προκαλεί η κρίση, την ώθηση δίνουν κάθε χρόνο διαφορετικοί παράγοντες που κάνουν τη διαφορά, εκτιμώντας ίσως τις πολύχρονες προσπάθειες μας και την αταλάντευτη πίστη μας στις διαχρονικές αξίες. Αν όμως εκλείψουν αυτοί οι παράγοντες σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων των συμπολιτών μας που υποφέρουν.
Σίγουρα τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά αν δεν είχαμε την ουσιαστική στήριξη Πολιτών, θεσμών και φορέων, σχεδόν διαφορετικών κάθε χρόνο, που ως από μηχανής Θεοί βοηθούν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Για το 2013 μας στάθηκαν και τους Ευχαριστούμε από καρδιάς, για τις οικονομικές τους ενισχύσεις, τη Μαθητική Κοινότητα Γρεβενών, την Εurobank Ergasias, την Ιουλιά Αγοράστη, τους οποίους και αναφέρουμε τιμητικά στον Οικονομικό απολογισμό καθώς και τους Θεατρική Ομάδα Εργατικών Κατοικιών, Φιλαθλητικό όμιλο ΠΡΩΤΕΑ, το Τουριστικό Γραφείο Βασίλης Κουτσομήτρος, το Βασίλη Μπατακόια, την ALFA WOOD A.E. και τις οικογένειες των αείμνηστων, Δημητρίου Ρίγγου, Απόστολου Παπαποστόλου και Ιωάννη Μπιζιούρα που τίμησαν μέσω της ΕΛΠΙΔΑΣ τους ανθρώπους τους, που έφυγαν από τη ζωή. Ευχαριστούμε επίσης τους, Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη, τους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας Γρεβενών, τον Α.Σ. Κολύμβησης Γρεβενών ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ για την προσφορά ικανής ποσότητας τροφίμων καθώς και τους απλούς πολίτες που όλο το χρόνο γεμίζουν τα καλάθια της ΕΛΠΙΔΑΣ στα Σούπερ Μάρκετ της Πόλης μας,τα μέλη και τους φίλους που διαχρονικά στηρίζουν τις επιλογές του Συλλόγου και τα Μ.Μ.Ε. που κοινωνούν το έργο μας.

Ως Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΙΔΑΣ εκτιμούμε ότι το ποσόν των 350.000,00 € περίπου, σε χρήμα και τρόφιμα, που μέσω του Συλλόγου στήριξαν για 17 ολόκληρα χρόνια τόσο τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, όσο και την Αγορά των Γρεβενών, είναι σημαντικό Κεφάλαιο γιατί εκτός των παραπάνω έφερε κοντά ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα μοιραζόταν την ικανοποίηση της όποιας προσφοράς από όποια πλευρά και αν βρισκόταν. Ευελπιστούμε να υπάρξει συνέχεια προς όφελος όλων μας.

Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε για αυτή τη συνέχεια και καλούμε τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες εκλογές της ΕΛΠΙΔΑΣ γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο να αφιερώνεις το χρόνο σου για να προάγεις ηθικές αξίες.